Zekerheid in onzekere tijden: dé betaaloptie om risico te vermijden.

Alle events tot 1 september 2020 zijn gecanceld wegens het Corona-virus. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Wat denk jij dat er gebeurt na deze periode? Voorlopig zullen we hier geen duidelijk antwoord op hebben. Wellicht gaan evenementen er heel anders uitzien en gaat het niet meer terug naar vroeger. Anderhalve-meter afstand op festivals is eigenlijk niet te doen, kijk maar. We moeten speculeren over de toekomst van ons prachtige vak: het organiseren van evenementen. Voor nu is het van belang de kosten zo laag mogelijk te houden en eigenlijk geen kosten te hebben als er ook geen evenement plaatsvindt.

Ben jij een organisator die in deze onzekerheid tóch blijft ondernemen? Dan is deze blog iets voor jou. Wij willen jouw passie en inzet belonen. Garantie bieden in deze onzekere tijden, daarom vertellen wij in deze blog hoe je voor zekerheid kan gaan, m.b.t. het betaalsysteem. 

De meeste betaalsystemen kosten vóóraf geld. 

Iedereen kent ze: de vertrouwde plastic muntjes. Talloze events maken er nog steeds gebruik van. Het werkt makkelijk, is snel aan de bar en bezoekers hebben minder geldbesef. Dan zwijg ik nog over de “broekzak munt”… 

Helaas moeten munten én de bijhorende automaten van tevoren gekocht/gehuurd worden. Hierdoor zijn er kosten, vóórdat het event daadwerkelijk plaatsvind. Mocht het event tóch nog gecanceld worden is dit zonde van de tijd, energie en het geld. Komend jaar is het risico nog groter dat je dat geld dan kwijt bent. Zoals het er nu naar uitziet geven verzekeraars geen dekking meer bij een pandemie in 2021. Dit zou betekenen dat de kosten voor jouw tekening komen. Dit moet toch anders kunnen!

Het maken van onnodig vroege kosten is zonde. Daarom bieden wij de oplossing voor dit probleem. Geen kosten vóóraf, geen kosten als het event last-minute toch nog gecanceld wordt, geen moeilijke contracten om je geld terug te krijgen, maar alleen betalen als het event daadwerkelijk plaatsvindt. Een zogeheten “No cure No pay” systeem. Ben je benieuwd naar deze oplossing? Lees dan vooral verder!

EventCoin: De betaaloplossing in onzekere tijden.

EventCoin is een cashless betaalsysteem voor feesten, festivals en evenementen. Bezoekers kopen in de EventCoin app (digitaal) hun munten. Deze kunnen zij inleveren aan de bar, of delen met vrienden. Zo staan bezoekers nooit meer in de rij om munten te kopen en kunnen zij nóg meer genieten van hun favoriete artiesten. 

Bezoekers hebben dus een betere ervaring, maar de grootste voordelen liggen bij de organisator. EventCoin voorkomt wachtrijen bij de muntverkoop en versnelt het proces aan de bar. Zo kunnen niet alleen (personeels)kosten bespaard worden, maar neemt ook de omzet toe. Daarnaast wordt alle data over de bezoekersbesteding en de horeca-afzet (in real-time) verzameld achter de schermen. Een goeie manier om je evenement live te monitoren.

Een eenvoudig plug-and-Play systeem.

De EventCoin app is ontwikkeld om snel en simpel te implementeren. Stel je het volgende eens voor: je stuurt de benodigde informatie op, zoals menulijsten, verkooppunten en de timetable. Vervolgens wordt het hele betaalsysteem voor je klaargezet. Je hoeft er (op de communicatie na) geen aandacht meer aan te besteden. Gemakkelijker kan het niet! 

No Cure No Pay systeem.

Er zijn maar twee kostenposten: een prijs per kassadevice en een prijs per munt. Beiden zijn pas van toepassing wanneer het evenement plaatsvind. Deze kosten vervallen dus, als het evenement onverwachts gecanceld moet worden. Geen evenement (No Cure), betekend ook niet betalen (No Pay). Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan de evenementenbranche in deze onduidelijke periode. 

Behoefte aan meer informatie of gratis advies? Neem dan gerust contact op via algemeen@event-coin.nl of bekijk onze website: www.event-coin.nl/. Wij helpen graag!