Jouw evenement of festival tijdens het Coronavirus? Wat nu!?

Jouw georganiseerde evenement, festival of bijeenkomst is voor 1 juni 2020? Dan ben je natuurlijk druk bezig met alle stappen om deze te cancelen. Maar wat moet je doen met jouw evenement na 1 juni 2020? Lees hieronder alle belangrijke informatie die jij moet weten. 

Wij bevelen je ten eerste aan dat het belangrijk is om alle officiële kanalen te volgen. De richtlijnen van het RIVM en de Overheid zijn leidend in Nederland.(https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen)

Heb jij een evenement of festival gepland kort na 1 juni? Zorg er dan voor dat je jezelf voorbereid op het ergste. Kijk hoe jouw noodplan eruitziet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht de Overheid zeggen dat er tegen die tijd nog steeds geen evenementen door mogen gaan, dan kom je in ieder geval niet meer voor verrassingen te staan. 

Moet je jouw evenement uitstellen of annuleren? 

Dit is natuurlijk een keuze voor ieder voor zich. Je evenement annuleren kan natuurlijk toch nog aardig wat geld kosten en natuurlijk loop je ook heel veel omzet mis. Maar je evenement uitstellen is juist onzekerder dan je evenement annuleren. Allereerst de nieuwe datum die je gaat prikken is erg lastig te voorspellen. Want niemand weet momenteel vanaf wanneer het ‘normale leven’ weer door kan gaan. En mochten evenementen weer door mogen gaan, dan zullen er in die periode vele evenement worden georganiseerd. Dus zal het lastig zijn om aan bezoekers te komen, omdat er een grote concurrentie aan events is. Het verzetten van het evenement kan dus ook zorgen voor hoge kosten en minder omzet. Het is dus belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

Mag jouw evenement weer doorgaan? Wat dan te doen om jouw event corona-veilig te maken?

  • Gebruik hardcups die door professionele machines zijn schoongemaakt en zorg ervoor dat de oude en de nieuwe hardcups op aparte plekken liggen.
  • Mijdt het gebruik van plastic muntjes waarbij virussen gemakkelijk overdraagbaar zijn. Gebruik een cashless betaalsysteem waarbij geen fysiek contact nodig is om je bestelling te plaatsen, doordat er bijvoorbeeld een QR-code wordt gescand in plaats van het pinnen of het gebruik van plastic muntjes. 
  • Zorg voor extra reinigingsmogelijkheden bij de toiletten. Maak gebruik van extra kranen en extra schoonmaakpersoneel. Hygiëne zal juist dan een grote rol gaan spelen. 
  • Communiceer duidelijk via sociale media naar je bezoekers dat je rekening houdt met de huidige situatie van het COVID-19 virus. Laat zien dat je betrokken bent met jouw bezoekers. Dit wekt vertrouwen op waardoor mensen eerder een kaartje kopen voor jouw event.

Onze boodschap luidt dan ook: Voorkom zoveel mogelijk fysiek contact tussen personeel en bezoekers om verspreiding na de piek tegen te gaan. Voor vragen kunt u altijd terecht op algemeen@event-coin.nl . Wij helpen u graag met het kijken naar een gepaste betaaloplossing.