Risico’s in een onzekere periode in de evenementenbranche.

Deze onzekere periode door het COVID-19 virus heeft impact op de gehele economie. Ook de evenementenbranche heeft het er uitermate zwaar mee. De anderhalve meter samenleving is leuk bedacht, maar onuitvoerbaar voor evenementen en festivals waar duizenden mensen op af komen. Wat kan je dan wel doen?

Dit brengt voor festival organisatoren een moeilijke situatie met zich mee. Het is nog onduidelijk wanneer evenementen weer door kunnen gaan. Begin je dan wel of niet organiseren? Eigenlijk heb je weinig keuze. Verzekering technisch kan je het evenement na 1 September nog niet cancelen, dan krijg je niets vergoed. Zo worden organisatoren eigenlijk gedwongen door te gaan met de organisatie. Dit vereist wel een speciale aanpak. Daarom kom je in deze blog meer te weten over de risico’s, kans op online events en het verminderen van risico’s.

Online events

Online events is iets waar we nooit aan hadden gedacht. Iedereen thuis achter zijn laptop, tablet of smartphone. Zoiets klonk heel raar, tot “normale” evenementen werden verboden. Een online event is een manier, om jouw bezoekers toch nog een mooie ervaring te geven. Een lichtpuntje in deze moeilijke tijden. Op deze manier kun je bezoekers trouw houden, nieuwe bezoekers bereiken én veel mensen een plezier doen. Dit is een mooie manier, om van jouw eerstvolgende event een succes te maken. 

Veiligheid van bezoekers

De normale gang van zaken komt weer een keer op gang. Het kan zijn, dat jouw event in een twijfelperiode. In dat geval is het belangrijk zoveel mogelijk rekening met veiligheid van bezoekers. Hieronder volgt een kleine opsomming van acties die je kunt ondernemen:

  • Denk aan de gezondheid van je bezoekers. Zorg voor extra reiniging/watervoorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan desinfecterende pompjes bij de toiletten.
  • Communiceer vóóraf duidelijk, dat mensen met ziekteverschijnselen thuis moeten blijven. 
  • Zorg voor contact/infopunten waar de bezoeker alles kunnen vragen m.b.t. gezondheid.
  • Zorg voor een duidelijke communicatie naar de bezoekers. 

Mogelijke schade beperken

Als organisator heb je te maken met veel nieuwe uitdagingen. Mocht jouw event onverwachts niet doorgaan, moet je hiervan de schade zoveel mogelijk beperken. Kosten die vooraf plaatsvinden zijn een groot risico. Als het event toch wordt afgelast, heb je deze kosten alsnog gemaakt. Daarom is het belangrijk, vooraf zoveel mogelijk kosten te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan speciale regelingen met leveranciers, locaties en partners. 

Ook het betaalsysteem speelt hierin een belangrijke rol. Neem plastic munten bijvoorbeeld. De kosten hiervan draai je al vóór het evenement, zonde natuurlijk. Ook wij vinden dit oneerlijk. Daarom bieden wij bij EventCoin een “no-cure, no-pay” systeem aan. Mocht het evenement tóch gecanceld worden, ben je aan ons geen kosten kwijt. Gaat het evenement wel door, maar is het bezoekersaantal lager? Geen probleem, dan zijn de kosten voor het gebruik van ons systeem ook lager. 

Zo zijn er tal van mogelijkheden om toch enige zekerheid te creëren in deze onzekere periode. Blijf vooral gefocust op wat komen gaat. Vragen over de blog of het betaalsysteem EventCoin? Stel ze dan gerust via algemeen@event-coin.nl

Lees ook de andere blog over het Corona-virus. Houdt natuurlijk ook altijd de ontwikkelingen rondom het virus in de gaten.