Werken met plastic muntjes, wat een gedoe. Muntautomaten huren, kassa’s regelen, munten inkopen, vervoeren en wegen, noem het maar…. Jullie kennen dit als geen ander! Wij willen deze oude traditie een nieuw jasje geven. Niet alleen om werk te besparen, maar ook om meer winst te behalen.

Tegenwoordig gaat alles digitaal, je kan het niet ontkennen. Digitaliseren is de trend van nu! EventCoin digitaliseert de plastic munten (en daarbij al het gedoe). De bezoekerservaring wordt hierdoor verbeterd, het festival worden verduurzaamd en levert ook nog eens meer winst op.

Digitale munten

Zorgt EventCoin écht voor meer omzet? Dat is een hele interessante vraag. Het antwoord is: Ja zeker! De festivalgangers kunnen overal altijd en overal munten kopen via de EventCoin app. Maar dit is niet alles. Bezoekers kunnen zelfs munten delen met vrienden met de druk op een knop. Ook wordt er meer geld uitgegeven. Inleveren van munten gat razendsnel en bezoekers hebben géén besef van geld.

Communicatie naar bezoekers

Communiceren met uw bezoekers was nog nooit zo makkelijk. Grote menulijsten boven de bar zijn niet meer nodig. De bezoekers hebben een live overzicht van de menukaart van het festival. Deze kunt u in live aanpassen. Alle flessen wijn op? Haal hem dan uit de menulijst. Een happy hour houden? Pas dan tijdelijk de prijzen van uw producten aan. Veel baco’s over? Zet deze dan hoger in de menulijst. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Pushmeldingen zijn hét communicatiemiddel:

 1. Omzetverhoging: stimuleer verkopen met special offers
 2. Veiligheid: brand op uw evenement? Laat het de bezoekers direct weten
 3. Crowdmanagement: controle over uw bezoekers

Real-time data

Date verzamelen is een groot probleem met plastic munten. Het kost veel tijd om munten te wegen en je fust te tellen. Tijd = geld, wat dit een onnodige kostenpost maakt. Daarom hebben wij deze data compleet geautomatiseerd. Tijdens het evenement heeft u alle verkopen in een overzicht:

 1. Omzet verkochte munten
 2. Verkochte consumpties: in totaal én per bar

Zo kunt u precies bijhouden wat, op welk moment goed en minder goed loopt. Met de live menulijst en pushmeldingen kunt hier perfect op inspelen.

Kosten besparen

Met EventCoin worden een aantal belangrijke kosten bespaard:

 1. Plastic munten (bedrukken/inkopen)
 2. Geldtransport
 3. Muntautomaten
 4. Pinautomaten/kassa’s
 5. Beveiliging
 6. Personeel

Cashless betaalsysteem, of toch hybride?

Wilt u toch met cash geld werken? Dan hebben wij ook een oplossing voor u! In sommige gevallen is compleet cashless gaan niet verstandig. Daarvoor heeft EventCoin ook een contante betaaloptie. Bezoekers rekenen contact af en ontvangen hun munten in de app. Een ideale tussenoplossing! Daarnaast biedt EventCoin talloze ander voordelen.

Neem daarom gerust contact op voor vragen, opmerkingen of meer informatie via mark@event-coin.nl of bekijk onze website www.event-coin.nl/. Wij helpen u graag.