De vraag die momenteel alle festivalorganisatoren bezighoudt: Wanneer mogen er weer festivals georganiseerd worden? De branche is erg afhankelijk van het overheidsbeleid, maar probeert met zijn creatieve ideeën van alles te organiseren. Wat is de route die moet worden afgelegd voordat de festivals en evenementen kunnen worden georganiseerd? En hoe zouden deze festivals en evenementen eruit zien als ze weer door kunnen gaan?

Wanneer mag er weer georganiseerd worden?

Wanneer de festivals en evenementen weer mogen worden georganiseerd is voor niemand duidelijk, hier hoor je verschillende geluiden over. In het stappenplan van de overheid is er bij stap 3 ruimte voor evenementen en mogen de cafés weer open. Dit is na stap 2 waar de horeca, musea en pretparken hun deuren kunnen openen. Bij stap 5 wordt er ook versoepeld in de basisregels, waardoor de evenementen en festivals weer zonder restricties door kunnen gaan. 

Na 1 juni weer aan de slag

Vanuit het kabinet is er besloten dat festivals en evenementen in ieder geval tot 1 Juni worden verboden. Daarnaast heeft het kabinet besloten om voor festivals en evenementen van 1 Juli tot 31 December een garantiefonds op te richten. Festivals en evenementen worden vanaf Juni weer georganiseerd en werken vaak met voorverkoop. Evenementen gaan binnenkort weer van start en werken met voorverkoop, wij van EventCoin denken dat de festivals en evenementen vanaf 1 augustus weer kunnen plaatsvinden. Om uw evenement of festival zo coronaproof te laten verlopen kijken wij graag samen met u naar de oplossingen!

Hoe en wat?

Dat binnenkort weer naar een festivals of evenementen kunnen organiseren is zeker maar hoe gaat dit eruit zien? Om als evenement bezoekers te ontvangen wordt er gewerkt met testen voor toegang. Bij een festival is de anderhalve meter bijna niet te handhaven, blijkt uit de testevents. De maatregelen waar meer op wordt ingezet gaan over de inzet van sneltesten, de bezoekersdynamiek, de persoonlijke bescherming, de luchtkwaliteit en de reiniging en desinfectie van oppervlakken en materialen. De kosten om deze maatregelen na te leven, zijn voor de organisatie zelf. Dus zelfs als de evenementen en de festivals weer door kunnen gaan, zijn er genoeg factoren waar een organisatie rekening mee moet houden. Een coronaproof betaalsysteem is de eerste stap voor het organiseren van festivals en evenementen, graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

Wij van EventCoin hopen in ieder geval, dat de evenementen en de festivals zo snel mogelijk en zo coronaproof mogelijk kunnen worden georganiseerd!